Goed Nieuws #8: Burgemeesterspost Heiloo in trek!

Beste lezer, dit is de achtste in een serie Heilooër weekberichten waarin wij als CDA-fractie in deze ingewikkelde tijd elke week een positief punt willen belichten. Er gaan immers heel veel dingen hartstikke goed, die het vermelden waard zijn! 

De burgemeesterspost van ons mooie dorp Heiloo is in trek: maar liefst 31 personen hebben gesolliciteerd: 18 mannelijke en 13 vrouwelijke kandidaten.

Dit heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Heiloo.

Van deze kandidaten hebben/hadden 25 personen een (fulltime) functie in het (lokaal) openbaar bestuur, 6 personen hebben/hadden een functie daarbuiten.

De Vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de partijen die in de raad van Heiloo zitten, gaan samen met De Commissaris van de Koning aan de slag met het selectieproces. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting in juli 2021 worden benoemd.

Bericht Provincie Nh 16 feb 2021

 

 

Goed Nieuws #7: Heiloo verlengt en breidt corona-steun uit

Beste lezer, dit is de zevende in een serie Heilooër weekberichten waarin wij als CDA-fractie in deze ingewikkelde tijd elke week een positief punt willen belichten. Er gaan immers heel veel dingen hartstikke goed, die het vermelden waard zijn! 

De gemeente Heiloo heeft besloten de steun aan culturele en welzijnsorganisaties, sportverenigingen en ondernemers te verlengen en zo te blijven helpen de coronacrisis weer te boven te komen.

Nieuw is dat ook maatschappelijke partijen die niet bij de gemeente huren ondersteuning kunnen krijgen in de huisvestingskosten als zij door corona financiële schade hebben geleden.

Een mooi staaltje Natuurlijk Heiloo: We zijn er voor elkaar!

Zie ook: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210217_97254985

Voortzetting coronasteun

 

 

 

Goed Nieuws #6: Sneeuw & school!

Beste lezer, dit is de zesde in een serie Heilooër weekberichten waarin wij als CDA-fractie in deze ingewikkelde tijd elke week een positief punt willen belichten. Er gaan immers heel veel dingen hartstikke goed, die het vermelden waard zijn! 

Afgelopen maandag was voor vele kinderen van de basisscholen de eerste  echte dag op school. Maar het was gelijk ook feest met al die sneeuw: echte winters blijken in Nederland dus toch nog voor te komen.

Al met al een mooie start van de week, waarbij hoopvol wordt uitgekeken naar het weekend en er mogelijk genoeg ijs ligt voor de broodnodige schaatspret!

Zie ook: https://www.uitkijkpost.nl/nieuws/algemeen/39220/in-de-sneeuw-terug-naar-school

Sneeuwplezier in Heiloo (Uitkijkpost 8 jan 2021)