CDA: Ruimte om te investeren!

Op 6 november is de begroting 2018 in de gemeenteraad behandeld. Samenvattend heeft CDA-Heiloo het volgende ingebracht:

  • In een periode van economische crisis zijn de afgelopen jaren stevige maatregelen genomen en concrete resultaten geboekt. De bomen groeien niet tot aan de hemel, maar er is nu ruimte om te investeren.
  • De tijdig door dit college genomen maatregelen geeft ons het vermogen om de toekomst aan te kunnen. We kunnen investeren in infrastructuur, in bereikbaarheid, en ook in voorzieningen rond het NS-station. We kunnen investeren in onze gemeentelijke accommodaties voor sport, welzijn en cultuur. We kunnen investeren in meer zorg en tijd voor de kwetsbaren. We kunnen investeren in duurzaamheid en in de broodnodige energietransitie.
  • Dit alles in een gemeente waar je – ook in financiële zin – veel waar voor je geld krijgt: van de 4 BUCH-gemeenten hebben wij de laagste woonlasten; en ook voor ondernemers zijn wij een gemeente met lage lasten.
  • Nog belangrijker: ook in immateriële zin staan we er goed voor. Heiloo is een fantastisch dorp dat we graag van generatie op generatie door willen geven!

Zie voor de gehele bijdrage van CDA-Heiloo: begroting 2018 bijdrage CDA Heiloo

 

De fractie van CDA-Heiloo

Hessel Hiemstra (fractievoorzitter)

Hanny Kaan

Mart Brouwer de Koning

Josca Ligteringen (burgerlid)