Belemmeringen mantelzorg(woningen) opruimen

Afgelopen maandag 7 december heeft de gemeenteraad indringend gesproken over het mantelzorgbeleid. CDA-Heiloo heeft daarbij geconstateerd dat veel aandacht op gaat naar de vraag “wat is een mantelzorger?”, terwijl betrokkenen daar zelf niet bij stil staan. Zij beschouwen de zorg voor hun naaste als normaal, ook al lopen zij daardoor langdurig op hun tenen en gaan zij over hun eigen grenzen heen.

Hoog tijd dus om de doelgroep bewust te maken van het uitgebreide aanbod aan mantelzorgondersteuning! Dat is de insteek van het nu vastgestelde mantelzorgbeleid.

CDA-Heiloo heeft er echter voor gepleit niet stil te blijven zitten. Ondanks alle ondersteuning zijn er in de praktijk nog vele belemmeringen voor mantelzorg! Bijvoorbeeld: wanneer jouw ver weg wonende ouders, die steeds gebrekkiger worden, hier in de buurt willen wonen. Dichtbij en bereikbaar is toch een essentiële voorwaarde voor elke vorm van mantelzorg. Een huurwoning? Dat vraagt een inschrijving van ca. 8 jaar. Een “urgentieverklaring” is in de praktijk zeer zeldzaam, omdat wij in regionaal verband de huurmarkt voor mensen van ‘buiten” hebben dichtgespijkerd.

De schuur of garage verbouwen tot woonruimte is misschien een alternatief. Echter, ook hier in vrijwel alle gevallen een woud aan regels en belemmeringen.

Kortom: op dit vlak valt nog heel veel te winnen. CDA-Heiloo heeft de andere partijen opgeroepen om Рook in de regio Рdeze belemmeringen op te ruimen. Wij gaan die uitdaging w̩l aan; zie ook ons verkiezingsprogramma.

CDA-Heiloo: verkiezingsprogramma en kandidatenlijst vastgesteld

Het CDA-Heiloo heeft tijdens de ledenvergadering van 2 december 2009 de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 definitief vastgesteld.

Na lijstrekker Hero Veger volgt op nummer 2 fractievoorzitter Elly Beens. Op nummer 3 staat het huidige raadslid Hessel Hiemstra. De eerste nieuwkomer staat op nummer 4, dit is Hanny Kaan-Brink. Raadslid Henk van der Werf staat op nummer 5. Op nummer 6 staat Josca Ligteringen. Daarna, op nummer 7 Ellen Jorna en op nummer 8 Mart Brouwer de Koning. Afra Korthouwer en Sjoerd de Jager completeren de eerste 10 posities.

De CDA leden hebben ook het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Dit verkiezingsprogramma kan worden bekeken op de website van het CDA-Heiloo: www.cdaheiloo.nl. De komende periode zullen wij daar een aantal onderwerpen uitlichten en natuurlijk de kandidaten aan u voorstellen! Wordt vervolgd …..