CDA-Kamerlid Pieter Heerma naar Heiloo

Op 19 februari organiseert het CDA een regionale campagnebijeenkomst in Heiloo. CDA Tweede Kamerlid Pieter Heerma zal hier aanwezig zijn. Hij spreekt over onderwerpen uit zijn portefeuille die lokaal van belang zijn. Tijdens de bijeenkomst kunt u ook kennismaken met de CDA-lijsttrekkers en kandidaten uit de gemeenten in de regio. Zij zullen zich presenteren in een korte pitch en vertellen waar het CDA in hun gemeente voor staat.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de CDA-afdelingen uit Alkmaar, Heiloo, Castricum, Bergen, Uitgeest, Heerhugowaard en Langedijk, met steun van het CDA landelijk en het  CDA Noord-Holland. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Fletcher (Kwartje Koffie), Kennemerstraatweg 425 in Heiloo. Aanvang 20.00 uur.

Pieter Heerma

Meer vrije sector huur

Op 5 februari staat de Woonvisie op de agenda van de gemeenteraad. CDA-Heiloo zal dan wederom pleiten voor snelle realisatie van de benodigde inhaalslag voor woningen in de sociale sector. Daarnaast zullen wij ook aandacht vragen voor het op gang krijgen van de broodnodige doorstroming. Specifiek: het woningmarktonderzoek Heiloo 2017 geeft aan dat 10% van de inwoners een vrije sector huurwoning wenst, met name in het segment met een huur van 710 tot 950 Euro.

Ook landelijk wordt (zie het rapport van Van Gijzel) geconstateerd dat de middeninkomens veelal niet voor het sociale huursegment in aanmerking komen en evenmin een betaalbare koopwoning kunnen vinden dan wel gefinancierd krijgen.

Om die reden zullen wij samen met Heiloo-2000 en VVD – als aanvulling op de Woonvisie – per motie aan het college vragen om met beleggers, corporaties en andere relevante partijen in gesprek te gaan om te komen tot concrete stappen die op korte termijn leiden tot een groter aanbod aan vrije sector huurwoningen in Heiloo.

Zie voor de volledige tekst van de motie:

20180204 motie CDA woonvisie vrije sector huur

 

Aftrap CDA-campagne

CDA-Heiloo houdt voor zowel leden als niet-leden zaterdagmiddag 10 februari, om 16.00 uur, een feestelijke aftrap van de verkiezingscampagne in de zijruimte van de Willibrorduskerk. Lijsttrekker Elly Beens zal een korte speech houden, waarbij zij ook de speciale verkiezingssite heiloo-stem-wijs.nl zal introduceren.

Daarna kan een ieder onder het genot van een hapje en een drankje kennis nemen van het verkiezingsprogramma en in gesprek gaan met de kandidaten.

CDA-sjaal