CDA: campingpark snel uitwerken

In de raadsvergadering van 9 juli is het onderzoeksvoorstel van CDA en PvdA voor een (particulier) campingpark besproken. Vooral de combinatie met een binnen- en buitenzwembad trok de aandacht.

Het was duidelijk te merken dat de raad nogal overdonderd was. Vrijwel alle partijen wilden eerst een nadere uitwerking van de betrokken ondernemer.

Een teleurstellende uitkomst? Wat ons betreft zeker niet! Het doel om dit onderwerp slagvaardig op de agenda van de lokale politiek te krijgen is ruimschoots behaald. Dit om te voorkomen dat we straks – wanneer de echte lange termijn keuzes gemaakt moeten worden – slechts op 1 paard kunnen wedden.

Wel teleurstellend was de bijdrage van Heiloo 2000, waarbij gesteld werd dat eerst maar eens een toeristenbeleid opgesteld zou moeten worden, voordat we een dergelijk initiatief in behandeling zouden kunnen nemen.
Heel bijzonder: Heiloo 2000 pleit doorgaans in stevige taal voor slagvaardig bestuur, minder beleid en minder ambtenaren. En dat geldt allemaal niet wanneer er eens een nieuw geluid omtrent Het Baafje wordt geopperd?

Zodra de verdere uitwerking van het campingpark beschikbaar is, zullen wij dit onderwerp wederom op de agenda zetten.

Wordt vervolgd!

(En in afwachting daarvan….. kijk vooral eens naar de uitkomsten van de poll op Heiloo-online: www.heiloo-online.nl/nieuws/7184-nieuw-baafje-met-binnenbad)

Hessel Hiemstra