Bizarre reacties op onderzoeksvoorstel combinatie nieuwe PCC met Muziekschool en BukBuk

CDA-Heiloo heeft samen met PvdA en Groen Links het voorstel gedaan om het verzoek tot nieuwbouw van het PCC aan te grijpen voor een onderzoek naar een combinatie met de Muziekschool en eventueel de BukBuk. De reactie van het college was zonder meer positief; hier liggen kansen. De Dans- en Muziekschool is qua accomodatie de komende jaren aan vervanging toe. Ook over BukBuk zal de komende jaren moeten worden nagedacht. Alle drie de voorzieningen hebben een aantal vergelijkbare faciliteiten als een zaal / podium nodig. Daarnaast kunnen zij elkaar qua aanbod aanvullen; de som van 1 + 1+ 1 kan in dit geval meer dan 3 zijn.

Tot zover het goede nieuws. John Daas (H2000) gaf aan dat hem geen hierover geen “signalen”hadden bereikt; het gegeven dat wij die reacties wel hebben (“enthousiast, goed plan!”) was aan dovemansoren besteed. De opstelling van de VVD was nóg teleurstellender. Ondanks het feit dat het college aangaf dat een dergelijk onderzoek geen vertraging oplevert, willen zij deze kans niet eens onderzoeken. Dit lijkt verdacht veel op een “Not Invented By Me”-syndroom bij deze twee partijen. Een bizarre opstelling! Gelukkig heeft het college haar verstand laten spreken en dit onderzoek alsnog toegezegd.