Gezocht: duurzaamheidsvoorstellen!

Aan de hand van een voorstel van CDA-Heiloo heeft de gemeenteraad begin maart jl. een besluit genomen over de zogenaamde duurzaamheidsgelden a raison van 500.000 Euro. Met steun van de VVD en H2000 is besloten in te zetten op energieneutrale nieuwbouw, het tot eind 2017 verlengen van de subsidieregeling na-isolatie, uitbreiden elektrische laadpalen en een ‘potje’ voor kleinschalige duurzaamheidsinitiatieven.

Daarmee wordt eindelijk een eerste start gemaakt. Echter, er is meer mogelijk!

Uit de discussie bleek dat de overige door het college voorgestelde maatregelen onvoldoende concreet waren. Om die reden is op voorstel van CDA-Heiloo besloten het resterende bedrag van 180.000 Euro in reserve te houden, in afwachting van een meer concreet voorstel.

CDA-Heiloo heeft er alle vertrouwen in dat ook de inwoners van Heiloo concrete suggesties hebben op het gebied van duurzaamheid. Wij roepen u bij deze op om met suggesties te komen. Dat kan via onze fractie, maar ook de weg van het burgerinitiatief kan worden gevolgd.

Immers: een duurzaam Heiloo maken we met elkaar!

Hessel Hiemstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>