Windmolens op zee vereisen draagvlak

Op 3 oktober jl. is een door CDA-Heiloo en H2000 ingediende motie aangenomen waarbij minister Kamp gevraagd wordt te onderzoeken of de windmolens voor onze kust niet op een andere locatie bij IJmuiden (uit het zicht) zouden kunnen worden geplaatst. Daarbij is ook aan de Tweede Kamer gevraagd hier aandacht aan te besteden.

De gemeenteraad in Bergen heeft een vergelijkbare motie aangenomen.

Het is goed om te vernemen dat het CDA in de Tweede Kamer, bij monde van Agnes Mulder, dit onderwerp inderdaad heeft opgepakt. Zij dringt er bij minister Kamp op aan om alternatieven te onderzoeken en vooral om draagvlak voor de plannen te verwerven.

Hopelijk treft dit signaal eindelijk doel!

Zie: https://www.cda.nl/actueel/nieuws/cda-windmolens-op-zee-vragen-om-draagvlak-onder-bevolking/

Hessel Hiemstra

windmolen in zee

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>