CDA-Heiloo bedankt de kiezers

De uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen voor CDA-Heiloo was dat weliswaar per saldo minder stemmen zijn verkregen, maar dat de huidige twee zetels zijn behouden. Heiloo-2000 en ook PvdA zijn de winnaars van deze verkiezingen en hebben uiteraard ook onze felicitaties gekregen.

Mart Brouwer de Koning: “We hebben de campagne echt een gezicht gegeven. We waren goed zichtbaar en aanwezig. We hopen dat we kunnen bijdragen aan een stabiele coalitie met een breed draagvlak. Met de oorlog in Oekraïne was dit wel een campagne met gemengde gevoelens. Democratie is nu belangrijker dan ooit. Het is mooi dat Heiloo weer een hoge opkomst had van meer dan 60%.”

CDA zal de komende periode scherp en duidelijk zijn. Wat ons betreft zijn de prioriteiten de komende vier jaar:

  1. Een vierde wethouder, namelijk speciaal voor Wonen en Verduurzaming. Deze twee onderwerpen zijn superbelangrijk, kunnen elkaar versterken en verdienen een wethouder die er echt tijd voor vrijmaakt en er voor gaat
  2. Beleidsterrein Welzijn, Sport en aanpak eenzaamheid: veel meer als 1 geheel beetpakken.
  3. Bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid: dit thema bevat zeker ook de aansluiting op de A9, maar ook de omslag naar Heiloo Fietsdorp!

Met deze insteek gaan wij de gesprekken onder leiding van de door Heiloo-2000 aangezochte verkenner aan.

Naast Mart Brouwer de Koning zal Hessel Hiemstra in de raad plaatsnemen. Daarnaast hebben we een stevige steunfractie met commissieleden: Hein Korthouwer, Corinne Willemse en Peter van Dorsten.

Zie voor de gehele uitslag van de verkiezingen:

https://www.heiloo.nl/over-de-gemeente/verkiezingen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>