Hete hangijzers in Heiloo…

Zoals vaker tijdens verkiezingscampagnes komen zogenaamde ‘hete hangijzers’ boven drijven.  Tot ergernis van sommigen. Juist wanneer kiezers behoefte hebben aan duidelijke standpunten, komen ‘hete hangijzers’ echter prima van pas!

CDA-Heiloo is koersvast over de ‘hete hangijzers’ in Heiloo en zet deze hieronder nog even kort en bondig op een rij:

  • Bereikbaarheid: aansluiting-A9 en spoortunnel Vennewatersweg zijn noodzakelijk om te voorkomen dat Heiloo krakend vast komt te staan op de Kennemerstraatweg. Is investering in de toekomst: naast investeringsgeld uit de grondexploitaties, zijn de structurele kosten per jaar nog geen 10 Euro per inwoner.
  • Verkeersplan: fietsers en voetgangers krijgen de ruimte.  Geen zwaar verkeer door het dorp. Spreiding van autoverkeer: Stationsweg en Kerkelaan ontlasten. Het 2 jaar geleden gestarte inspraaktraject met de Denktank overeenkomstig de wens van de bewonersgroepen afronden.
  • Woonvisie: woningbouw naar behoefte! Een inhaalslag met sociale  huurwoningen, liefst een schep er bovenop: 100 extra energieneutrale huurappartementen. Ook gezinnen en middengroepen bedienen door in Heiloo een groter aanbod aan vrije sector huurwoningen te realiseren. Daarnaast: experimenteren met vernieuwde woonvormen en met startersleningen.
  • Behoud voorzieningen: Muziekschool, theater, bibliotheek en sportvoorzieningen moeten blijven en moeten laagdrempelig worden gehouden. Door te investeren in gezamenlijke accommodaties (ook: Bruno-gebouw; BukBuk) houden we onze voorzieningen betaalbaar.

Zie voor ons volledige verkiezingsprogramma: www.heiloo-stem-wijs.nl of de volgende link…

Hete Hangijzers CDA Heiloo

verkiezingsprogramma CDA-Heiloo 2018-2022

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>