UPDATE: Voorzorgsmaatregelen kunstgras

Hoewel CDA Heiloo met waardering kennis heeft genomen van de voortvarende communicatie naar aanleiding van de uitzending van Zembla over gezondheidsrisico’s van kunstgrasvelden, heeft zij het college een aantal vragen gesteld.

In de eerste plaats vraagt de fractie zich af of de gemeente en de betrokken verenigingen, gelet op hun gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de sporters, in overleg gaan over de periode tot februari 2017 wanneer het RIVM haar advies naar verwachting gereed heeft. Worden pro-actieve voorzorgsmaatregelen overwogen?

In de tweede plaats vragen wij ons af of komende aanbesteding(en) voor vervanging van kunstgrasvelden (in 2017: Foresters) in ieder geval wordt uitgesteld totdat het RIVM duidelijkheid heeft gegeven.

Gelet op de actualiteit van dit onderwerp, achten wij het van belang dat dit aankomende maandag 10 oktober bij de commissie Maatschappelijke Zaken aan de orde wordt gesteld.

Zie ook: http://www.heiloo.nl/home/nieuws_45174/item/gebruik-van-rubbergranulaat-op-kunstgras-sportvelden_47068.html

UPDATE 8 oktober: Goed om te vernemen dat HSV en Foresters voorzorgsmaatregelen nemen. Wordt maandag 10 oktober vervolgd met landelijk overleg met de KNVB.

Zie:http://www.vvhsv.nl/kunstgras-zembla/

http://www.deforesters.nl/nieuw-bericht-omtrent-spelen-op-kunstgras/

Hessel Hiemstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>