Mogelijkheden vluchtelingenopvang snel in kaart brengen

CDA-Heiloo is van mening dat ook Heiloo, al dan niet in regionaal verband, verantwoordelijkheid moet nemen en actief de beschikbare mogelijkheden in kaart moet brengen. Als fractie hebben wij daarom vragen gesteld aan het college van B&W.

Wij vragen het college om in regionaal verband (BUCH en/of met de regio Alkmaar/Heerhugowaard) snel de mogelijkheden in kaart te brengen. Daarnaast vragen wij het college om ook in Heiloo zelf naar de mogelijkheden te kijken, zoals bijvoorbeeld de leegstaande noodvoorziening voor de te verbouwen Overkerck bij Nieuw Varne. Of bijvoorbeeld de mogelijkheid om een deel van de Zandzoom, waarvan de gemeente eigenaar is, te benutten voor een aantal noodwoningen.

Er wordt in Europees verband vooral ‘gepraat’. Echter, er is nu vooral actie benodigd!

De reactie van het college zal naar verwachting besproken kunnen worden tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op 5 oktober aanstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>