Maatschappelijke stage: kweekvijver behouden!

De maatschappelijke stage wordt door het kabinet vanaf het schooljaar 2015-2016 afgeschaft. Sinds 2008 zijn ook in Heiloo meer steeds meer jongeren bekend geworden met de maatschappelijke stage, waarbij door vrijwilligersorganisaties, scholen en gemeenten in de regio is geïnvesteerd in een werkbare uitvoeringsstructuur.

Dit is niet zonder resultaat gebleven: uit onderzoek blijkt dat na de maatschappelijke stage 20% van de jongeren actief blijft als vrijwilliger. Het schrappen van de maatschappelijke stage berooft de vele vrijwilligersorganisaties in Heiloo dus van een belangrijk ‘kweekvijver’!

CDA-Heiloo heeft daarom tijdens de behandeling van de gemeentebegroting 2014 voorgesteld om in regionaal verband, samen met scholen en organisaties, een plan uit te laten werken waarmee de maatschappelijke stage kan worden voortgezet.

De andere partijen reageerden – zacht gezegd – nogal afwachtend. CDA-Heiloo gaat nu zelf de handschoen oppakken en is, vooruitlopend daarop, zeer benieuwd naar de mening van jong en oud!

Elly Beens
Hanny Kaan
Hessel Hiemstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>