Omzien naar elkaar!

Het coronavirus zet de wereld op zijn kop. Ook in Heiloo is de impact groot. Het komt er nu op aan: écht omzien naar elkaar.

Burger en overheid moeten het gezamenlijk zien te rooien. Er gebeuren ook mooie dingen; de Stichting Welzijn Heiloo heeft meer dan 30 nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen om allerlei ondersteuning te leveren. Ook op social media en in de krant lezen we vele prachtige initiatieven.

De lokale politiek staat nu even op een laag pitje. De echte bestuurders moeten nu handelen. In Heiloo is dat het college van B&W, onder leiding van Hans Romeyn die met grote drive en betrokkenheid doet wat nodig is.

Naast de acute zorg en dus de aandacht voor de ziekenhuizen en de IC’s behoeven veel meer zaken de aandacht. Daarvoor is de extra Nieuwsbrief Sociaal Domein zeer lezenswaardig. Zie: Extra nieuwsbrief sociaal domein Corona april   Deze nieuwsbrief geeft een goed overzicht van hetgeen vanuit de gemeenten en instellingen zoal wordt ondernomen. Het is ook prima informatie voor een ieder die de weg zoekt in de verschillende regelingen en instanties.

Ondertussen naderen de Paasdagen; het feest van de wederopstanding. Hopelijk zijn we dan op weg naar betere tijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>