Meer vrije sector huur

Op 5 februari staat de Woonvisie op de agenda van de gemeenteraad. CDA-Heiloo zal dan wederom pleiten voor snelle realisatie van de benodigde inhaalslag voor woningen in de sociale sector. Daarnaast zullen wij ook aandacht vragen voor het op gang krijgen van de broodnodige doorstroming. Specifiek: het woningmarktonderzoek Heiloo 2017 geeft aan dat 10% van de inwoners een vrije sector huurwoning wenst, met name in het segment met een huur van 710 tot 950 Euro.

Ook landelijk wordt (zie het rapport van Van Gijzel) geconstateerd dat de middeninkomens veelal niet voor het sociale huursegment in aanmerking komen en evenmin een betaalbare koopwoning kunnen vinden dan wel gefinancierd krijgen.

Om die reden zullen wij samen met Heiloo-2000 en VVD – als aanvulling op de Woonvisie – per motie aan het college vragen om met beleggers, corporaties en andere relevante partijen in gesprek te gaan om te komen tot concrete stappen die op korte termijn leiden tot een groter aanbod aan vrije sector huurwoningen in Heiloo.

Zie voor de volledige tekst van de motie:

20180204 motie CDA woonvisie vrije sector huur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>